Zaanse Schans wanddecoratie

De Zaanse Schans in de gemeente Zaanstad is erg populair bij fotografen uit het binnen- en buitenland. En dat is niet zo gek, deze locatie heeft een prachtige sfeer die typisch Nederlands aanvoelt voor veel mensen (uit het buitenland).

De Zaanse Schans ontleent haar naam aan een aarden schans, een verdedigingswerk uit de Tachtigjarige Oorlog (de opstand tegen de Spaanse overheersing). In de Zaanstreek lagen in de 16e eeuw vermoedelijk 13 van dit soort schansen. Vlak naast de huidige Zaanse Schans, aan de overkant van de doorgaande weg, bevond zich in 1574 de Kalver-Schans. Het grootste exemplaar in de regio en de enige Zaanse Schans die de Spanjaarden nooit veroverden!

Rond 1961 is de naam Zaanse Schans gekozen voor de reconstructie van een karakteristieke Zaanse buurt. De aanduiding ‘schans’ is daarbij overdrachtelijk bedoeld: de locatie vormt een reservaat voor de traditionele Zaanse houtbouw, dat na de Tweede Wereldoorlog in het gedrang kwam.

Bron: dezaanseschans.nl

Hieronder staan diverse kenmerkende beelden van de Zaanse Schans die te koop staan op diverse materialen. Op zoek naar andere foto’s als wanddecoratie? Klik hier.

Delen:
Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *